Nieuwe collectie Asteré

De nieuwste collecties van Asteré laten ons kennismaken met drie kunstenaars.

Asteré transformeert hun creatie naar behang met een resultaat kunst voor aan de wand.
Dit jaar is Asteré een samenwerking aangegaan met de kunstenaars; Samir Mazer, Charlotte Morot en Retfield & Dattner. Deze samenwerking heeft gereseleerd in drie verrassende collectie boeken.

Ontdek hieronder de nieuwste collecties.

Collectie Samir Mazer

Ksima is een krachtig stuk: een enkele herhaling van een geometrische reeks die vervolgens fragmenteert, uiteenvalt, nieuwe secties en nieuwe evenwichten uitvindt. Delicaat evenwicht, tussen kracht en kwetsbaarheid.

Samir Mazer, van oorsprong Marokkaanse kunstenaar vormt terracotta tegels om tot eigentijdse kunstwerken. De kunstenaar hanteert eindeloze ritmische composities met een experimentele vrijheid. Deze traditionele kunst heeft Samir Mazer weten te vertalen tot een behang collectie.

Collectie Charlotte Morot

Met Mirage roept Charlotte Morot twijfel op en confronteert ze ons met de ambivalentie van de waarneming. Is het abstract? Is het de weerspiegeling van bomen in het water? Het antwoord hangt in de lucht, ergens in de vrijheden die de inkt neemt terwijl hij zo snel op nat papier zet …

Het centrale thema van de Charlotte Morot collectie is de natuur, gecultiveerd door het prisma van eenzaamheid, stilte of zelfs intimiteit. Haar aquarel achtige tekeningen komen tot stand door inkt op nat papier te zetten. Met deze techniek heeft ze verschillende verschijningen van de natuur gecreëerd en dit omgezet naar een behang collectie.

Collectie Retfield & Dattner

Dompel jezelf onder in de fabelachtig technische poëzie van faux marmer, met een eerbetoon aan de traditionele praktijken van geschilderd decor. Het marmer wordt hier opnieuw bekeken vanwege zijn grafische kwaliteiten, die schommelen tussen hard en zacht, stevig en geruststellend.